Αποσπάσματα από την Αλίκη Μπέιλι
Καταχωρήθηκε από systemadmin February 21 2013 09:19:36
Η βαθύτερη σημασία του λόγου: «Ένα από τα μεγαλύτερα όργανα πρακτικής ανάπτυξης, που βρίσκονται στα χέρια μικρών και μεγάλων, είναι και το όργανο της Ομιλίας.
Κύριο Θέμα
Η βαθύτερη σημασία του λόγου

Ένα από τα μεγαλύτερα όργανα πρακτικής ανάπτυξης, που βρίσκονται στα χέρια μικρών και μεγάλων, είναι και το όργανο της Ομιλίας. Εκείνος που προσέχει τους λόγους του και μιλά μόνο με πρόθεση αλτρουϊστική για να μεταδώσει την ενέργεια της αγάπης με τη χρήση της γλώσσας, είναι εκείνος που μαθαίνει γρήγορα να εκτελεί τα προκαταρκτικά βήματα που πρέπει να γίνουν για να προπαρασκευαστεί για τη μύηση. Η ομιλία είναι η πλέον απόκρυφη εκδήλωση στην ύπαρξη. Είναι το δημιουργικό μέσο και ο φορέας της δύναμης.

Στη χρήση των λόγων, που επιλέγονται και εκστομίζονται με προσοχή, έγκειται η διανομή της δύναμης της αγάπης του ηλιακού συστήματος, της δύναμης εκείνης που συντηρεί, ενισχύει και τονώνει.

Ο μαθητής οφείλει να μάθει να σιωπά εμπρός σε εκείνο που είναι κακό. Οφείλει να μάθει να σιωπά βλέποντας τα βάσανα των ανθρώπων, να μη δαπανά χρόνο σε άσκοπες μεμψιμοιρίες και εκδηλώσεις λύπης, αλλά να υποβαστάζει το φορτίο του κόσμου. Να εργάζεται και να μη σπαταλά ενέργεια με την ομιλία. Ωστόσο, οφείλει να ομιλεί όταν παρίσταται ανάγκη να ενθαρρύνει, χρησιμοποιώντας το λόγο για εποικοδομητικούς σκοπούς, εκδηλώνοντας τη δύναμη της αγάπης του κόσμου.

Όσο η φυλή προοδεύει, το στοιχείο της αγάπης μεταξύ των δύο φύλων και η έκφρασή του θα μετατοπίζεται σε ανώτερο επίπεδο. Τότε, με τη χρήση του προφορικού λόγου και όχι με την έκφραση επί του φυσικού πεδίου, όπως συμβαίνει τώρα, θα επέλθει η πραγματοποίηση της αληθινής εκείνης αγάπης η οποία ενώνει εκείνους που είναι ενωμένοι μέσω της υπηρεσίας και της πνευματικής έφεσης.

Τότε ο έρωτας μεταξύ των ατόμων της ανθρώπινης οικογένειας θα προσλάβει τη μορφή της χρήσης του λόγου προς το σκοπό της δημιουργίας σε όλα τα πεδία, και η ενέργεια, η οποία τώρα, ως επί το πλείστον, εκφράζεται μέσα από τα κατώτερα γεννητικά κέντρα, θα μετατοπιστεί στο κέντρο του λαιμού. Αυτό αποτελεί ακόμη ένα μακρινό ιδεώδες, αλλά ακόμη και τώρα μερικοί είναι σε θέση να οραματίζονται το ιδεώδες αυτό, και να επιδιώκουν –μέσω της από κοινού υπηρεσίας, της με αγάπη συνεργασίας και της ενότητας έφεσης, σκέψης και προσπάθειας– να του προσδώσουν σχήμα και μορφή, έστω και κατά τρόπο ελλιπή