Χρήστες online

· Επισκέπτες online: 1

· Μέλη online: 0

· Σύνολο μελών: 138
· Νεότερο μέλος: Leon

Σύνδεση

Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Εικόνα

Εμφάνιση Εικόνας

Φωτοσυλλογές > Σφαίρες της Ζωής - Ζωδιακός > Τοξότης << >>
sagittariuscc.jpg
Είναι το ζώδιο του τέλειου ανθρώπου που είναι ζωώδης και πνευματικός ενώ, ταυτόχρονα, προσβλέπει στη θεϊκή του καταγωγή. Το σύμβολό του λέγεται ότι απεικονίζει το βέλος του Κενταύρου.

Σαν ζώδιο είναι θετικό και ενεργητικό. Ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς και στο Σταυρό των Μεταβλητών, όπου, από εσωτερική άποψη, σε αυτό το Σταυρό, ο άνθρωπος που στηρίζεται στη λειτουργία των κατώτερων ενστίκτων μεταμορφώνεται σε ζηλωτή, κάτι που απαιτεί τη θυσία της προσωπικότητας, καθώς και την εξισορρόπηση της ύπαρξης ανάμεσα στα ζεύγη των αντιθέτων. Το ντάρμα του είναι ο Νόμος. Μυθολογικός του συμβολισμός είναι ο Χείρωνας και η Αρτέμιδα. Πάνω στο ανθρώπινο σώμα ελέγχει το συκώτι και τα ισχία. Το χρώμα του είναι το πορφυρό και το βαθύ μπλε, ενώ ο πολύτιμος λίθος του είναι ο Αμέθυστος και το μέταλλό του ο Κασσίτερος. Κυβερνά χώρες όπως η Αυστραλία, η Δαλματία, η Ισπανία, η Ουγγαρία, η Νότια Αφρική και πόλεις όπως η Αβινιόν, η Βουδαπέστη, το Κάντιξ, η Κολονία, η Στουτγάρδη και το Τολέδο.

Δεκανοί που του αντιστοιχούν είναι, α’ δεκανός: Δίας, Αφοσίωση-Κοσμική Συνείδηση-ένστικτο, β’ δεκανός: Άρης, Αναζήτηση-Εξιλέωση και γ’ δεκανός: Ήλιος, Διαπερνάται η πλάνη της ύλης.

Η απεικόνιση του Τοξότη και του Κενταύρου δείχνουν την τριπλή φύση αυτού του ζωδίου. Το άλογο συμβολίζει το ένστικτο, ο άνθρωπος τη συνείδηση και το τόξο τον ανώτερο εαυτό. Στο έπος του Γκιλγκαμές ο Τοξότης απεικονίζεται με ανθρώπους-σκορπιούς που ήταν κατά τα δύο τρίτα θεϊκοί. Στην ινδική αστρολογία αντιστοιχεί στον Ντάνους, ενώ για τους Βαβυλώνιους ήταν ο θεός του Πολέμου. Στο χριστιανικό συμβολισμό αποδίδεται με τον Απόστολο Ιάκωβο τον πρεσβύτερο, ενώ σαν γιος του Ιακώβ είναι ο Ιωσήφ που «το τόξο του βρίσκεται μέσα στη δύναμη. Το άλογό του είναι εκείνο που ακολουθεί γοργά ο Σκορπιός». ... Βλ. http://www.e-zine...mp;sid=130

Πηγή:http://commons.wi...riusCC.jpg

Ημερ: 27/02/2013 14:03
Προστέθηκε από: systemadmin
Διαστάσεις: 342 x 512 pixel
Μέγεθος φακέλου: 58.39Kb
Σχόλια: 0
Βαθμολόγηση: Καμία
Αριθμός αιτήσεων: 971
Σύνθεση σελίδας σε: 0.09 δευτερόλεπτα
642,021 μοναδικές επισκέψεις