Χρήστες online

· Επισκέπτες online: 1

· Μέλη online: 0

· Σύνολο μελών: 138
· Νεότερο μέλος: Leon

Σύνδεση

Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Εικόνα

Εμφάνιση Εικόνας

Φωτοσυλλογές > Σφαίρες της Ζωής - Ζωδιακός > Σκορπιός << >>
scorpiuscc.jpg
ίναι το ζώδιο που συνδέει τη ζωή με το θάνατο. Το σύμβολό του απεικονίζει την κυριαρχία της αρσενικής, ενεργητικής αρχής. Είναι ζώδιο αρνητικό και παθητικό. Ανήκει στο στοιχείο του Νερού και το Σταυρό των Σταθερών. Ο Σταυρός αυτός, είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της εξελικτικής πορείας της ανθρώπινης ύπαρξης, υποδείχνει εκείνο το οριακό σημείο στο οποίο η Ψυχή αναλαμβάνει τον έλεγχο της προσωπικότητας και ωθείται προς την εξέλιξη. Είναι ο Σταυρός της σταθεροποίησης του οράματος της εξέλιξης και ονομάζεται ο Σταυρός του Εσταυρωμένου Χριστού.

Το ζώδιου του Σκορπιού ελέγχει, πάνω στο ανθρώπινο σώμα, τα γεννητικά όργανα. Μέταλλό του είναι ο Σίδηρος και Πολύτιμος λίθος είναι ο Αχάτης και το Οπάλι, ενώ ορυκτά του ο Σίδηρος, ο Αιματίτης και ο Αμέθυστος, χρώμα του το βαθύ κόκκινο. Συνδέεται με φυτά όπως το Γεράνι και το Ροδόδεντρο και με όλα εκείνα που είναι θαμνώδη αγκαθόδεντρα. Στο ζωικό βασίλειο συνδέεται με ζώα όπως ο Λύκος, ο Σκύλος, το Φίδι, το Γεράκι. Και ο μυθολογικός συμβολισμός του είναι ο Ωρίωνας.

Κυβερνά χώρες όπως η Βαυαρία, η Λαπωνία, το Μαρόκο, η Νορβηγία, η Συρία, το Τρανσβάαλ και η Καταλονία και πόλεις όπως η Βαλτιμόρη, το Χάλιφαξ, η Νέα Ορλεάνη, η Μεσήνη, το Μόναχο και η Ουάσιγκτον.

Συνδέεται με τον Ουροβόρο όφι, το Δράκοντα και τον αστερισμό του Αητού. Ο Αητός, μια ανώτερη όψη του συμβολισμού του Σκορπιού, συνδέεται με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη αν και ο παραδοσιακός Απόστολος στο χριστιανικό συμβολισμό είναι ο Θωμάς. Επίσης, συμβολίζει τον Ένοικο στο Κατώφλι και για αυτό θεωρείται ζώδιο της αυτογνωσίας η οποία επιτυγχάνεται μέσα στη σιγή. Ο Σκορπιός είναι ένα από τα τέσσερα σταθερά ζώδια που υποβαστάζουν τον τροχό του Ιεζεκιήλ. Γιος του Ιακώβ που τον αντιπροσωπεύει είναι ο δεύτερος Νταν «και θα γίνει το φίδι που θα δαγκώσει τις φτέρνες του αλόγου».

Στο Σκορπιό αντιστοιχεί ο μύθος της Λερναίας Ύδρας, του Φιδιού. Ο Ηρακλής είναι η θεότητα αυτού του ζώδιου, όπως ο Βούδας στον Ταύρο και ο Χριστός στους Ιχθύες... Βλ. http://www.e-zine...mp;sid=129

Πηγή: http://commons.wi...piusCC.jpg


Ημερ: 27/02/2013 13:48
Προστέθηκε από: systemadmin
Διαστάσεις: 512 x 342 pixel
Μέγεθος φακέλου: 40.83Kb
Σχόλια: 0
Βαθμολόγηση: Καμία
Αριθμός αιτήσεων: 1016
Σύνθεση σελίδας σε: 0.66 δευτερόλεπτα
641,995 μοναδικές επισκέψεις