Χρήστες online

· Επισκέπτες online: 1

· Μέλη online: 0

· Σύνολο μελών: 138
· Νεότερο μέλος: Leon

Σύνδεση

Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Εικόνα

Εμφάνιση Εικόνας

Φωτοσυλλογές > Σφαίρες της Ζωής - Ζωδιακός > Παρθένος << >>
virgocc.jpg
Είναι το 6ο ζώδιο στο Ζωδιακό Κύκλο, κυριαρχεί στον ουράνιο θόλο από τις 22 Αυγούστου έως και 21 Σεπτεμβρίου. Πολικό αντίθετό του οι Ιχθύες και Κυβερνήτης του ο Ερμής.

Είναι το ζώδιο που συμβολίζει την Aνώτατη Έκφραση της Δυναμικής Συνείδησης. Το σύμβολο του ζώδιου λέγεται ότι αναπαριστάνει τη μήτρα ή τη Ζώνη του Υμεναίου, καθώς θεωρείται ζώδιο της Γονιμότητας. Συνδέεται με την Ίσιδα και τη δυαδικότητα, ενώ κατά την εποχή του ζώδιου λατρευόταν η Ιστάρ ή Σάλα των Σουμερίων και ο αστερισμός της ονομαζόταν Αμπσού ή αυλάκι. Ενσαρκώνει το συμβολισμό της πανάρχαιας παρθενικής θεότητας Λίλιθ από την εποχή των Ατλάντων. Στους νεότερους χρόνους συμβόλιζε και τις τρεις όψεις της θηλυκής πλευράς της θεότητας, την Εύα, την Ίσιδα και τη Μαρία.

Ανήκει στο στοιχείο της Γης και το Σταυρό των Μεταβλητών, είναι ζώδιο αρνητικό και παθητικό ενώ αντιστοιχεί πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό στα έντερα. Μέταλλό του είναι ο Υδράργυρος και πολύτιμος λίθος του είναι το Οπάλι ή η Ίασπις. Τα χρώματά του είναι το Γκρι και το Μπλε της θάλασσας. Άθλος του Ηρακλή που αντιστοιχεί είναι η Ζώνη της Ιππολύτης και Μυθολογικός Συμβολισμός η Δήμητρα και η Περσεφόνη. Ο Απόστολος που ανήκει σε αυτό το ζώδιο είναι ο Φίλιππος και γιος του Ιακώβ ο Άσερ: Ιστάρ ή Άσερα, θεά της Αφθονίας με δεμάτια σταριού.

Μαζί με το ζώδιο των Διδύμων μοιράζεται δέντρα όπως η Καρυδιά και η Φουντουκιά ενώ λουλούδι του είναι η Ανεμώνη. Κυβερνά χώρες όπως η Ελλάδα, η Κρήτη, η Τουρκία, το Κουρδιστάν, η Μεσοποταμία, η Βιρτζίνια, η Βραζιλία και η Ελβετία και πόλεις όπως η Βαγδάτη, η Κόρινθος, το Παρίσι, η Χαϊδελβέργη, η Ιερουσαλήμ, η Λιόν, το Στρασβούργο και η Ρόδος... Βλ. http://www.e-zine...mp;sid=121

Πηγή: http://commons.wi...irgoCC.jpg

Ημερ: 27/02/2013 13:25
Προστέθηκε από: systemadmin
Διαστάσεις: 342 x 512 pixel
Μέγεθος φακέλου: 38.67Kb
Σχόλια: 0
Βαθμολόγηση: Καμία
Αριθμός αιτήσεων: 1046
Σύνθεση σελίδας σε: 0.10 δευτερόλεπτα
641,990 μοναδικές επισκέψεις