Χρήστες online

· Επισκέπτες online: 1

· Μέλη online: 0

· Σύνολο μελών: 122
· Νεότερο μέλος: Johnperros

Σύνδεση

Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Εικόνα

Δημοσιεύσεις

Αμφιάραος και Αμφιαράειον
ΜυθολογίαΣύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Αμφιάραος ήταν ο γιος του Οικλή και της Υπερμνήστρας, κόρης του Θεστίου[1][2][3]. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλους μύθους, λέγεται ότι ήταν άμεσος απόγονος του Απόλλωνα. Η καταγωγή του από τον Απόλλωνα, σε μεταγενέστερους μύθους υποδηλώνει τις ικανότητές του να βλέπει το μέλλον και να θεραπεύει τους ανθρώπους[4]. Από την πλευρά του πατέρα του, Οικλή, ο Αμφιάραος ήταν απόγονος του Αντιφάτη ή του Μαντίου και οι δύο γιοι του Μελάμποδα, του θρυλικού θεραπευτή που γεννήθηκε στην Πύλο, αλλά κυβερνούσε το Άργος. Εκτός από τις θεωρίες σχετικά με την προέλευση των προφητικών δυνάμεων από την καταγωγή του από τον Μελάμποδα ή τον Απόλλωνα, υπάρχει επίσης μια τοπική παράδοση στον Φλιούντα, σύμφωνα με την οποία απέκτησε τις ικανότητές του σε εγκοιμητήριο, οίκο μαντικό της πόλης[5]
· systemadmin March 18 2019 01:22:41 · Περισσότερα · 665 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Σείριος
Θέματα ΕσωτερισμούΟ Σείριος, ο «στίλβων» είναι ένας διπλός αστέρας και έχει το λαμπρότερο φως στον νυχτερινό ουρανό. Ο Σείριος, εκείνος που λάμπει ή κατακαίει, είναι ένα δυαδικό αστέρι. Με οπτικό φαινόμενο μέγεθος -1,46, είναι σχεδόν διπλάσιος από τον Κάνωπο, το επόμενο λαμπρότερο άστρο. Το σύστημα φέρει τον κατά Μπάγιερ προσδιορισμό α (Alpha) Canis Majoris, δηλαδή α του Μεγάλου Κυνός.
· systemadmin February 07 2019 14:39:51
Περισσότερα · 1106 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Χειμερινό ηλιοστάσιο
Θέματα ΕσωτερισμούΤο χειμερινό ηλιοστάσιο είναι αστρονομικό φαινόμενο που σηματοδοτεί την ημέρα με το μικρότερο ημερήσιο φως και τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Εμφανίζεται όταν ένας από τους πόλους της Γης έχει τη μέγιστη κλίση μακριά από τον Ήλιο. Αυτό συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, μία φορά σε κάθε ημισφαίριο. Στο Βόρειο Ημισφαίριο είναι το ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου και στο Νότιο Ημισφαίριο είναι το ηλιοστάσιο του Ιουνίου.
· systemadmin December 21 2018 13:57:09
Περισσότερα · 903 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Φθινοπωρινή Ισημερία
Θέματα ΕσωτερισμούΩς φθινοπωρινή ισημερία, είναι γνωστές δύο στιγμές του έτους, όταν ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Ισημερινό και η μέρα και η νύχτα είναι ίσου μήκους. Επίσης, είναι δύο σημεία στον ουρανό όπου η εκλειπτική (ετήσιο μονοπάτι του Ήλιου) τέμνει τον ουράνιο ισημερινό
· systemadmin September 11 2018 02:35:04
Περισσότερα · 1271 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Η Μητέρα του Κόσμου
Θέματα ΕσωτερισμούΗ Θηλυκή Αρχή ως Θεϊκή Μητέρα, Μητέρα Γη, Μητέρα Φύση, ή Μητέρα του Κόσμου λατρεύτηκε σε κάθε σημείο του πλανήτη με διαφορετικό όνομα. Οι πολλαπλές όψεις της ενσαρκώθηκαν κατά καιρούς στα διάφορα πάνθεα.
· cosmic consciousness June 05 2018 14:51:00
Περισσότερα · 1562 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Σύνθεση σελίδας σε: 0.03 δευτερόλεπτα
585,954 μοναδικές επισκέψεις