Περιεχόμενα
Αρχική
Βιβλιοθήκη
Ενότητες
Συλλογές
Αναζήτηση
Χρήστες online
Επισκέπτες online: 1

Μέλη online: 0

Σύνολο μελών: 107
Νεότερο μέλος: Ivanna11
Ήχος

Γιορτασμός για το
Χειμερινό ΗλιοστάσιοΓιορτασμός για το
Θερινό Ηλιοστάσιο

Αναζητώντας Αυτογνωσία
Ρεύματα ΣυνείδησηςΠαρακολούθησε προσεκτικά τον ίδιο σου τον εαυτό σα να’σουν εχθρός σου. Γιατί δεν μπορείς να μάθεις να κυβερνάς τον εαυτό σου, αν δε μάθεις πρώτα να κυβερνάς τα πάθη σου και να υπακούς τις διαταγές της συνείδησής σου.

Η γνώση και η κατανόηση είναι οι πιστοί σύντροφοι της ζωής που ποτέ δεν θα σε προδώσουν. Γιατί η γνώση είναι το στέμμα σου, κι η κατανόηση το σπήπτρο σου. Κι όταν έχεις αυτά τα δύο, δε μπορείς να έχεις μεγαλύτερους θησαυρούς.

Υπάρχουν τέσσερα πράγματα που ένας κυβερνήτης πρέπει να εξορίσει από το βασίλειό του: η Οργή, η Φιλαργυρία, το Ψέμα και η Βία.


…Κι έτσι η ανθρωπότητα είναι διαιρεμένη σε δύο μεγάλες ομάδες, κι η μία αποτελείται από τους γηρασμένους και τους λυγισμένους που στηρίζονται σε στραβά ραβδιά, και καθώς περπατάνε στο μονοπάτι της ζωής λαχανιάζουν σα να σκαρφαλώνουν βουνό, ενώ στην πραγματικότητα βυθίζονται στην άβυσσο.

Και η δεύτερη ομάδα αποτελείται από τους νέους που τρέχουν με πόδια φτερωμένα, και τραγουδάνε σα να’χαν στο λαρύγγι ασημένιες χορδές, και σκαρφαλώνουν το βουνό σα να τους τραβάει κάποια ακατανίκητη μαγική δύναμη.

Σε ποια από τις δύο αυτές κατηγορίες ανήκετε αδελφοί μου; Κάντε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας, όταν βρεθείτε μοναχοί μέσα στη σιωπή της νύχτας.

Κρίνετε μόνοι σας αν ανήκετε στους Σκλάβους του Χτές ή στους Λεύτερους Ανθρώπους του Αύριο.


Σύνδεση
Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.
Πίνακας Ανακοινώσεων
Θα πρέπει να συνδεθείτε για να ανακοινώσετε μήνυμα.

Δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα μηνύματα.
Εικόνες